Mazurek z masą kajmakową
Ciasto:
10 dag cukru pudru
10 dag margaryny
2 żółtka
20 dag mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i
wyłożyć blachę.Upiec na
złoty kolor.
Masa kajmakowa:
1 margaryna
1 puszka masy krówkowej
rodzynki, orzechy włoskie, laskowe, migdały.
polewa mleczna Dr. Oetkera
herbatniki
Do utartej margaryny dodać masę krówkową i chwilę
ucierać. Dodać dużo bakalii, wymieszać i wyłożyć na wcześniej upieczone
ciasto. Na masę wyłożyć herbatniki i polać polewą. W wersji dla dorosłych herbatniki można namoczyć w
rozcieńczonym alkoholu.
Pozdrawiam,
Sylwia Rycyk.
I my pozdrawiamy, podziwiając piękne kwiatki i kurczaczki na Twoim, Sylwio, mazurku. Dodałaś tu chyba jeszcze bitą śmietanę jako ozdobnik?
Dziękujemy Ci za udział w konkurskie!
W poniedziałek będziemy zajadać mazurki Doroty. Zapowiada się prawdziwa wielkanocna uczta!
Miłego weekendu życzy Wam
Agata z zespołem Naszej Księgarni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz