Jean Beraud, Cukiernia Gloppe w Paryżu
Podczas moich podróży autorskich jestem częstowana wyśmienitymi regionalnymi wypiekami. Warto może byłoby rozpropagować te niewielkie cukiernie, żeby, jak do cukierni "Pod Amorem" mogli też do nich zajrzeć turyści. Dajmy szansę cukiernikom, aby poznała ich cała czytająca Polska!
Pomysł uznaliśmy za interesujący i oto ogłaszamy Wielki konkurs na Cukiernię Roku 2012!
Wasze zadanie to zgłosić swoją ulubioną regionalną cukiernię. Prosimy o możliwie dokładny opis ze zdjęciem fasady oraz wnętrza, o charakterystykę wyrobów i wyliczenie tych, z których dana cukiernia słynie. Chcielibyśmy wiedzieć, czy można tam się również napić kawy, zjeść lody, czy jest letni ogródek. Prosimy o kilka słów o historii cukierni - jak długo działa, kto ją prowadzi. Nie zapomnijcie o adresie cukierni, abyśmy mogli skontaktować się z właścicielami, by ich powiadomić o nagrodzie!
Prosimy o zgłoszenia do 5 października. Przysyłajcie je na adres mailowy: dzialpromocji@nk.com.pl w tytule maila napiszcie: Cukiernia Roku. Wszystkie zgłoszenia postaramy się opublikować.
Między 5 a 20 października zaprosimy Was do głosowania na najlepszą Waszym zdaniem cukiernię. Wyniki ogłosimy 27 października na tegorocznych Krakowskich Targach Książki.
Nagrodą dla cukierni będzie stauetka z logo Cukierni Pod Amorem.
Nagrodą dla osoby, która cukiernię zgłosi - zestaw książek naszego wydawnictwa. Przewidujemy też oczywiście nagrody za ciekawe zgłoszenia. Dla ich autorów przygotowaliśmy nasze cukierniane filiżanki.
Pokażcie całej Polsce, czemu nie możecie się oprzeć! Jakie ciastko budzi Wasze emocje lub wspomnienia dzieciństwa. Co jest Waszą jagodzianką czy rożkiem!
Zapraszamy do wspólnej zabawy,
Dwie Agaty z działu promocji WNK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz