Asia bez wstępu przystąpiła do rzeczy:
Składniki:
25 dag masła,
2 szklanki mąki,
szklanka cukru,
torebka budyniu śmietankowego,
3 jaja,
mus owocowy lub świeże owoce – w tym wypadku świeże jabłka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodawać po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka, wsypać proszek, budyń i mąkę. Ciasto podzielić na dwie części. Tortownice wysmarować masłem, włożyć jedną część ciasta, a na nią świeże owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 40 minut w temperaturze 160 stopni. Ozdobić owocami.
Smacznego!!
Prawda, jaki prosty przepis na pyszny domowy deser? Dziękuję bardzo! Aż kusi, by wypróbować z pyszną kawą.
Agata
muszę spróbować tego piaskowca bo jabłek mam znowu dużo- świeża dostawa z mamy ogródka :)
OdpowiedzUsuń